Tuesday, June 2, 2009

Fritt europeiskt vårdval ämne vid besök i Nässjö

Valet till Europaparlamentet rycker allt närmare. I morse frågades Folkpartiets toppkandidat Marit Paulsen ut i Sveriges Radio. Hon klarade sig alldeles utmärkt; hon var tydlig, rak och visade på stor politisk målmedvetenhet. För min del fortsatte sedan dagen med Folkpartiets kampanjturné i Jönköpings län.

Dagen inleddes med ett besök hos polisen i Värnamo där jag tillsammans med LUF-ombudsmannen Wilhelm Hanzén fick intressant information om hur den grova internationella brottsligheten påverkar Värnamo med omnejd. I samband med besöket passade vi på att presentera Folkpartiets förslag om ett starkare europeiskt polisiärt samarbete – ett ”europeiskt FBI”.

Senare träffade vi i Sävsjö företrädare för Sävsjö Trähus. Precis som många både större och mindre företag just nu påverkas Sävsjö Trähus av de tuffa ekonomiska tiderna; orderingången minskar och företaget har tvingats varsla anställda om uppsägning. Men nu finns förhoppningen att botten är nådd och att konjunkturen snart ska vända uppåt.

Dagen avslutades med ett viktigt besök på Nässjö vårdcentral där vi diskuterade en rad sjukvårdsfrågor. Primärvårdschefen Marianne Jansson tog emot och tillsammans med henne och hennes medarbetare hade vi en utmärkt diskussion. Fritt vårdval i Europa var ett av ämnena.


I morgon, onsdag, fortsätter kampanjen.

Läs mer gärna mer på Folkpartiets kampanjblogg.Läs andra inlägg.

No comments:

Post a Comment